Privatnost i Zaštita podataka

Pravila privatnosti

Ova pravila privatnosti objašnjavaju razloge i načine na koji FILIR d.o.o. (dalje u tekstu: „FILIR“) obrađuje Vaše osobne podatke.

FILIR je usmjeren na zaštitu Vaših osobnih podataka i njihovu obradu u skladu s Općom uredbom o zaštiti podatka (GDPR) I Zakonom o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka.

Pročitajte ova Pravila pažljivo kako biste razumjeli razloge i načine prikupljanja i korištenja Vaših osobnih podataka.

FILIR je voditelj obrade Vaših osobnih podatka. FILIR je imenovao službenika za zaštitu osobnih podataka kojeg možete kontaktirati na sljedeću e-mail adresu: mirna.pavlovic@filir.hr.

Vrste osobnih podatka koje se obrađuju

FILIR radi obavljanja svoje djelatnosti uvoza i distribucije obrađuje osobne podatke svojih klijenata, osobne podatke svojih djelatnika kao što su ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja, narodnost, državljanstvo, osobni identifikacijski broj (OIB), stručna sprema, spol, zaštićeni računi, tekuću račun, uzdržavani članovi, obustave, uvjerenje o obavljenom liječničkom pregledu.

Otvorene molbe za posao

FILIR prikuplja otvorene molbe kandidata koji žele raditi kod nas. Osobnim podacima iz otvorenih molbi za posao imaju pristup samo ovlaštene osobe iz FILIRA te se podaci čuvaju 1 godinu od dana zaprimanja molbe.

Natječaji za posao

FILIR obrađuje Osobne podatke kandidata koji se javljaju na naš natječaj za posao te ih čuva do konačnog završetka natječaja za posao. Nakon završenog natječaja za posao FILIR čuva Osobne podatke odabranih kandidata s kojima sklapa ugovor o radu i podatke kandidata koji su dali privolu da ostanu u bazama podataka FILIRA 1 godinu nakon prijave na natječaj. Osobnim podacima kandidata za posao imaju pristup samo ovlaštene osobe iz FILIRA.

Svrhe, pravni temelj obrade i moguće posljedice ne davanja Osobnih podataka

Vaše Osobne podatke obrađujemo zbog toga što zakonski propisi nalažu određena postupanja ili zbog ispunjavanja ugovornih obveza ili zbog poduzimanja radnji prije sklapanja ugovora ili temeljem naših legitimnih interesa, osim kada su od tih interesa jači interesi ili temeljena prava i slobode pojedinca koji zahtijevaju zaštitu osobnih podatka.

Ako podatke ne možemo obrađivati temeljem navedenih pravnih osnova zatražit ćemo vašu privolu. Ako se obrada temelji na Vašoj privoli imate pravo u bilo kojem trenutku povući privolu. O povlačenju privole potrebno je obavijestiti Službenika za zaštitu osobnih podataka na adresu e-pošte: mirna.pavlovic@filir.hr. Provedeno povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade na temelju privole prije povlačenja.

Vaše osobne podatke obrađujemo ako je to potrebno za sklapanje i ispunjenje prava i obveza koje proizlaze iz ugovora s našim poslovnim klijentima, u svrhe unapređenja našeg poslovanja, kada se prijavite na naš newsletter.

Vaša prava

FILIR Vas obavještava da, u opsegu koji dopušta mjerodavno pravo imate pravo zatražiti od FILIRA pristup i ispravljanje ili brisanje Osobnih podataka, ograničenje obrade Vaših osobnih podatka, prenosivost Osobnih podataka, prigovoriti obradi Osobnih podataka, te podnijeti prigovor nadležnom nadzornom tijelu ( u Republici Hrvatskoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka). Također, u svakom trenutku imate pravo prigovoriti obradi Vaših osobnih podatka u marketinške svrhe te imate pravo znati primatelje ili kategorije primatelja kojima su Vaši osobni podaci bili ili će biti otkriveni.

Sigurnosne prakse

Sigurnost Vaših osobnih podataka iznimno nam je važna. Postavili smo odgovarajuće fizičke, elektroničke i upravljače organizacije i tehničke mjere kako bismo zaštitili podatke koje prikupljamo. Međutim, zbog inherentne otvorene prirode interneta i mogućih sigurnosnih incidenata, ne možemo jamčiti da će naša međusobna komunikacija biti potpuno sigurna od neovlaštenog pristupa trećih strana.

U najvećoj mjeri koju dozvoljava mjerodavno pravo, odričemo se svake odgovornosti i odgovornosti za bilo kakvu štetu koju biste mogli pretrpjeti zbog bilo kakvog gubitka, neovlaštenog pristupa, zloupotrebe ili izmjene bilo kakvih informacija koje pružate na obradu FILIRU.

Kolačići

Zadržat ćemo i procijeniti informacije o Vašem nedavnom posjetu našoj mrežnoj stranici i kako ste koristili njezine različite dijelove radi analitičkih ciljeva, odnosno kako bismo razumjeli na koji način korisnici koriste našu mrežnu stranicu.

Kako bismo održavali mrežnu stranicu i osigurali njezine funkcionalnosti na očekivanoj razini, FILIR koristi tehnologiju poznatu kao „kolačići“. Kolačići su male datoteke koje dostavljamo na Vaše računalo i možemo im kasnije pristupiti. Zahvaljujući kolačićima možete bez poteškoća pretraživati našu mrežnu stranicu i pregledavati rezultate koju su relevantni za Vas. Kolačići nam pokazuju ono što zanima Vas i druge posjetitelje naše mrežne stranice, što nam pomaže da ju poboljšamo.

Mjerodavno pravo

Za sva pitanja koja se odnose na Stranicu i/ili ova Pravila privatnosti mjerodavno je pravo Republike Hrvatske.

Promjene i ažuriranja naših Pravila privatnosti

FILIR pridržava pravo izmjene ili ažuriranja ovih Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku i bez prethodne najave. Molimo Vas da s vremena na vrijeme provjerite sve izmjene ili ažuriranja naših Pravila privatnosti na Stranici gdje će biti naznačeni ažurirani datum stupanja na snagu na prvoj stranici Pravila Privatnosti.

Kontakt informacije

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s Pravilima privatnosti, možete nas kontaktirati putem e-maila na mirna.pavlovic@filir.hr.